feb. 24 2008

Dr. Ioan Teleianu

(7 aprilie 1929 – 6 iunie 2007)

Dr. Ioan TeleianuExpert international al Biroului Regional OMS pentru Europa, cu post in Alger, timp de 4 ani

Director al Centrului de Perfectionare in Domeniul Sanitar, din anul 1977, pana aproape de pensionare

A organizat invatamantul postuniversitar pentru disciplinele care nu erau predate in facultati, printre care se numarau homeopatia, acupunctura si fitoterapia, astfel incat ele au fost introduse oficial in invatamantul postuniversitar din anul 1980.

In organizarea cursurilor de homeopatie, a fost sprijinit si de Uniunea Societatilor de Stiinte Medicale ( actuala AMR ), invitand ca lectori cativa medici care practicau homeopatia, printre care si pe profesorul Gh. D. Bungetzianu.

Presedintele Societatii Romane de Homeopatie, din anul 1992, pana in iunie 2007.

In 2005, a publicat editia adaptata si extinsa a Repertoarului homeopatic a lui J. T. Kent, intitulata Kent Plus, carte fundamentala a homeopatiei clasice, pe care a pus-o pentru prima data la dispozitia homeopatilor romani, in limba materna, ca pe un instrument de lucru de o inestimabila valoare.

Ramane in memoria noastra ca fondatorul invatamantului homeopatic romanesc si ca mentorul multor generatii de homeopati, , fiind cel care ne-a ajutat sa ne formam si care ne-a insufletit cu exemplul sau personal de intelectual devotat unei cauze nobile, indiferent cat de mari ar fi sacrificiile pe care ar fi nevoit sa le faca…

Promitem sa ii ducem munca mai departe, pastrandu-l mereu viu in amintire.

Comentariile sunt închise pentru Dr. Ioan Teleianu

Comments are closed.