pic

In toamna anului 1980 Centrul de Perfectionare postuniversitara al medicilor si farmacistilor, Director Dr Ioan Teleianu, a organizat Cursul de initiere in Homeopatie.

Cursurile postuniversitare in vederea obtinerii dreptului de practica medicala a Homeopatiei in Romania se adreseaza numai medicilor absolventi ai Facultatii de Medicina care au terminat si rezidentiatul intr-o specialitate medicala.

Organizarea invatamantului homeopastic cuprinde :

  • curs in 3 module a cate 3 saptamani, totalizand un numar de 352 ore din care 200 ore teorie si 152 ore practica
  • curs de sfarsit de saptamana ( 2 zile de curs intensiv ) cu acelasi numar de ore impartite in 22 convocari

Ambele cursuri programate pe durata a 3 ani, si secondate de activitate practica clinica de consultatii si urmarire a evolutiei bolnavilor in cabinete medicale individuale intre convocari.

Continutul programului de curs respecta normele admise in invatamantul homeopatic international si suporta perfectionare de la un an la altul.

Evaluarea instruirii se realizeaza prin seminarii, evaluari de etapa cu teste teoretice si de practica clinica.

Eliberarea diplomei de Atestat in Homeopatie este conditionata de sustinerea examenului final conform ECH.

Pana in prezent am avut 2038 cursanti, 1908 medici si 130 farmacisti.

Societatea Romana de Homeopatie sustine prin lectorii sai formatori cursurile de specializare postuniversitara a medicilor si farmacistilor in Homeopatie, in urma carora Ministerul Sanatatii Publice prin Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar acorda autorizarea legala si dreptul de practica a Homeopatiei in Romania.

Mai multe detalii la https://www.medichub.ro/reviste/farmacist-ro/invatamantul-homeopatic-in-romania-id-2015-cmsid-62